Prajitura Alba ca Zapada este o reteta romaneasca care se poate pregati in week-end. Ingredientele pentru prajitura sunt: faina, lapte, unt.
Prajitura Alba ca Zapada se pragateste dupa cum urmeaza: facem un aluat pentru prajitura din ingredientele mentionate mai sus, si punem faina a.i sa obtinem un aluat potrivit de tare. Impartim aluatul in 4 parti egale, intidem 4 foi si le coacem pe dosul unei tavi tapetate cu faina.
Crema: combinati 350 ml. de lapte dulce fiert si bine racit cu 4 linguri de faina. Restul de 350ml. Laptele fierbeti-l, si când fierbe(clocoteste) turnati-l peste amestecul de faina mestecând continuu cu o lingura de lemn pana când acesta se raceste. Separat frecati 2 pachete unt cu 1/2 kg de zahar pudra si coaja de la o lamaie pana obtineti o crema. Treptat încorporati si crema de lapte, adaugand cate o lingura. Ungeti foile cu crema si asezati-le una peste alta. Marginile foilor se farâmiteaza cu sucitorul si se cerne deasupra pe prajitura. Se taie dupa 2-3 zile.
Alte prajitruri recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post