Prajitura Alba ca Zapada cu crema de unt si lamaie este o prajitura delicata si fina, cu aroma subtila. Crema usoara si fina de lamaie o transforma intr-o prajitura de casa revigoranta. O prajitura ce te va face sa o indragesti si sa o repeti cu siguranta.
1. Se pun ouale cu zaharul intr-un vas;
2-se mixeaza apoi se aduga cate o lingura de ulei, mixand bine dupa fiecare;
3-se adauga apoi cele 12 linguri de lapte;
4-bicarbonatul stins se amesteca; apoi faina cat cuprinde;
5-am impartit aluatul in 5 parti egale,(am pus faina pe fundul tavii) apoi am intins foaia,am pus-o pe tava;
6-am dat la cuptorul deja incins la 175 grade pt cca 5 minute, timp in care am facut alta foaie; Am continuat cu foile pana ce am terminat aluatul, apoi am lasat foile la racit
Apoi am facut crema:
1-am pus la fiert laptele amestecat cu faina (pe foc moderat amestecand continuu);
2-am lasat sa se raceasca bine;
3-am mixat bine margarina cu cele 200 gr zahar pudra apoi am adaugat peste crema de lapte;
4-am adaugat apoi zeama de la jumatate de lamaie(voi puteti adauga dupa cat de acruta vreti sa fiti crema) si se mai adauga si coaja de lamaie, doar ca eu nu am mai adaugat pt ca nu imi prea place;
5-am pus foaia pe un platou,am intins un sfert din cantitatea de crema;
6-am continuat cu restul de foi si crema,iar asta a iesit la sfarsit!
Pofta buna! Reteta Prajitura Alba ca Zapada a fost propusa de atia pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post