Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada cu crema de unt si lamaie este o prajitura delicata si fina, cu aroma subtila. Crema usoara si fina de lamaie o transforma intr-o prajitura de casa revigoranta. O prajitura ce te va face sa o indragesti si sa o repeti cu siguranta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • 3 oua,
  • 6 lg zahar,
  • 6 lg ulei,
  • 12 lg lapte,
  • o lingurita bicarbonat stins cu otet,
  • faina cat cuprinde,in jur de 750 gr teoretic(practic in functie de cat sunt de mari ouale)
  • Crema:
  • 1 l lapte,
  • 8 lg faina,
  • 400 gr margarina/unt,
  • 200 gr zahar,
  • zeama si coaja de lamaie

Mod de preparare

1. Se pun ouale cu zaharul intr-un vas;

2-se mixeaza apoi se aduga cate o lingura de ulei, mixand bine dupa fiecare;

3-se adauga apoi cele 12 linguri de lapte;

4-bicarbonatul stins se amesteca; apoi faina cat cuprinde;

5-am impartit aluatul in 5 parti egale,(am pus faina pe fundul tavii) apoi am intins foaia,am pus-o pe tava;

6-am dat la cuptorul deja incins la 175 grade pt cca 5 minute, timp in care am facut alta foaie; Am continuat cu foile pana ce am terminat aluatul, apoi am lasat foile la racit

Apoi am facut crema:

1-am pus la fiert laptele amestecat cu faina (pe foc moderat amestecand continuu);

2-am lasat sa se raceasca bine;

3-am mixat bine margarina cu cele 200 gr zahar pudra apoi am adaugat peste crema de lapte;

4-am adaugat apoi zeama de la jumatate de lamaie(voi puteti adauga dupa cat de acruta vreti sa fiti crema) si se mai adauga si coaja de lamaie, doar ca eu nu am mai adaugat pt ca nu imi prea place;

5-am pus foaia pe un platou,am intins un sfert din cantitatea de crema;

6-am continuat cu restul de foi si crema,iar asta a iesit la sfarsit!


Pofta buna! Reteta Prajitura Alba ca Zapada a fost propusa de atia pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de dovlecei cu quinoa

Piata e plina de dovlecei si trebuie sa profitam de ei. Ii putem face pane, umpluti , supa/ciorba , ghiveci dar eu va propun...

Chiftelute de dovlecei cu quinoa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide