Se freaca oul cu zaharul si se adauga faina in ploaie, amestecand continuu si avand grija sa nu se formeze cocoloase. Amoniacul se stinge cu putin ote
Se freaca oul cu zaharul si se adauga faina in ploaie, amestecand continuu si avand grija sa nu se formeze cocoloase. Amoniacul se stinge cu putin otet si se adauga in compozitie. Se omogenizeaza cu uleiul turnat putin cate putin. Din aluatul obtinut, se formeaza trei foi, care se coc pe dosul unei tavi unse cu putin ulei. Laptele, impreuna cu o cana de zahar si cu doua linguri de faina, se pune pe foc intr-un vas. Crema se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase. Untul se taie in bucatele si se adauga la crema racita. Se pune sucul si coaja rasa de Ia o lamaie si se omogenizeaza. Cu aceasta crema se ung foile de prajitura si se asaza una peste cealalta.
Se lasa prajitura la rece pana a doua zi, pentru ca foile sa se inmoaie.
Se serveste taiata in romburi.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Prajitura caise
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post