Prajitura After Eight cu sos de merisoare

Prajitura After Eight cu sos de merisoare este o prajitura aspectuoasa si delicioasa in acelasi timp. Este o prajitura cu crema potrivita pentro orice ocazie festiva sau de sarbatoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat
  • 75 ml ulei de alune (sau ce ulei aveti la indemana)
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 125 g zahar brun
  • 75 ml lapte de migdale (eu l-am preparat in casa)
  • 175 g faina integrala
  • Sirop:
  • 1 ceasca apa calduta
  • 2 linguri miere
  • 1 picatura ulei esential de menta
  • Crema:
  • 1 cana de lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri zahar brun
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 cana frunze de menta proaspete
  • 1 pliculet gelatina
  • 60 ml apa
  • 1/2 lingurita praf de spirulina (pentru culoare)
  • Sos de merisoare:
  • 1 ceasca merisoare proaspete
  • 1/2 ceasca apa
  • 1/2 ceasca zahar brun
  •  
  •  
  •  
  •  

Mod de preparare

Sunt fericita! Si sa va spun si voua de ce: am gasit merisoare in piata!!!!!!!!! De cand tot caut asa ceva, iar acum, pur si simplu, ele m-au gasit pe mine! Si in onoarea lor, am vrut sa creez o prajitura speciala, care sa combine niste arome pe care le iubesc...si care sa fie in stilul meu!

Mod de preparare:
100 g de ciocolata se topesc pe baie de abur, impreuna cu laptele de migdale. Dupa ce aceasta s-a topit, se ia de pe baia de abur si se incorporeaza, pe rand, galbenusurile de la cele 2 oua, iar apoi galbenusul pastrat separat. Se amesteca bine cu telul, iar dupa omogenizarea perfecta se adauga incet si pe rand, toate celelalte ingrediente. La final se adauga si restul de ciocolata data pe razatoare (50 g). De data aceasta, nu e nevoie ca albusurile sa fie batute spuma separat., ci doar ca la final sa se obtina un aluat omogen, pastos, care se va turna intr-o tava tapetata cu foaie speciala de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade, pana trece testul scobitorii (sau blatul este ferm si elastic la atingere). Se scoate pe un gratar la racit, se intoarce invers si se scoate hartia de copt. Se aseaza blatul la loc in tava si se inteapa din loc in loc (acest lucru este necesar, deoarece va ajuta mult la absorbirea siropului).

Se prepara siropul de menta, prin amestecarea tuturor ingredientelor, pana cand mierea se dizolva. Siropul astfel obtinut se toarna incet si cu rabdare peste blat. In timp, blatul va absorbi tot siropul. se lasa prajitura la racit.

Intre timp, se prepara crema, astfel:

frisca se incalzeste pe foc, pana la punctul de fierbere. Se adauga frunzele de menta si se lasa la infuzat 10 minute. In acest mod, menta isi va lasa aroma in frisca lichida.
Separat se pune la fiert laptele cu galbenusuri si cu zahar, pe baie de aburi. Se fierbe cateva minute, pana cand compozitia se ingroasa putin (va avea textura unei smantani mai subtiri). Se lasa la racit.
Se filtreaza frisca lichida si menta printr-o sita si se lasa la racit.
Se dizolva praful de spirulina in cateva picaturi apa si se adauga in frisca filtrata.
Se pune gelatina la hidratat in apa, apoi se incalzeste putin pe baie de aburi, pana devine lichida (atentie: nu trebuie sa fiarba, altfel isi pierde elasticitatea)
Se bate bine frisca rece, se incorporeaza usor crema de oua si gelatina lichida.

Se prepara sosul de merisoare, astfel:

se pun merisoarele la fiert impreuna cu apa si zaharul si se lasa pe foc cca 15 minute, pana cand fructele crapa putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se monteaza prajitura, astfel: Peste blatul insiropat si racit se toarna crema si se da la rece cca 2 ore, sau pana se incheaga bine crema. (pentru siguranta, eu am imbracat in prealabil tava cu folie alimentara, am pus blatul insiropat, apoi am turnat crema...acest lucru m-a ajutat sa scot mai bine prajitura din tava). 
Pofta buna!

Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!


Se portioneaza prajitura After Eight si se serveste cu sos de merisoare.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors