Se amesteca toate ingredientele pentru foi, in asa fel incat sa se obtina un aluat elastic, pe care il impartim in cinci. Se coc 5 foi subtiri pe fund
Se amesteca toate ingredientele pentru foi, in asa fel incat sa se obtina un aluat elastic, pe care il impartim in cinci. Se coc 5 foi subtiri pe fund de tava uns cu ulei sau untura.
Se prepara crema: se amesteca 6 linguri zahar cu 6 linguri faina si putin cate putin 1/2 l. lapte rece. Se pune pe foc si se amesteca mereu, se fierbe crema, care trebuie sa fie de consistenta unei smantani groase.Se ia de pe foc si, imediat, se incorporeaza in crema fierbinte margarina, taiata bucatele, in prealabil, apoi se adauga vanila, se amesteca bine si se umplu foile.
Se prepara glazura: se amesteca cacaoa cu zaharul si putina apa cat sa le dizolve. Se pune la fiert, se amesteca mereu, apoi se adauga margarina, se amesteca in continuare ca aceasta sa se dizolve si se acopera prajitura. Cine nu doreste sa o glazureze, o poate pudra cu zahar praf. Se taie abia a doua zi.
Este o prajitura foarte veche, din 1907, cand se folosea untul de casa, in loc de margarina.
Se poate taia patratele, romburi sau ca napolitanele.
Am pregatit doi cozonaci foarte buni, avand ca inspiratie reteta Jamilei, numai ca eu i-am umplut cu rahat si i-am rulat....
Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahatIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.