Galbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare, zaharul vanilat si coaja de
Galbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, se bat spuma albusurile cu zaharul ramas, dupa care se incorporeaza spuma in crema de galbenus, apoi se adauga faina, combinata cu amidonul si drojdia. Se amesteca totul, usor si se adauga untul cald, topit in prealabil. Aluatul se intinde si se taie rondele cu diametrul de 12 cm. Acestea se asaza intr-un vas tapetat cu hartie de copt. Se lasa la copt 8-10 minute in cuptorul preincalzit la 180- 200 de grade C. Se pun apoi discurile de aluat pe un servet presarat cu zahar pudra, se pliaza si se lasa la racit. Se umplu apoi, portofelele cu frisca si se aplica pe fiecare "portofel" 2 benzi, din carton. Se presara cu zahar pudra, apoi se indeparteaza benzile.
Prajitura se serveste ornata cu kiwi si capsuni.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Tiramisu Turta dulce
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post