Poale-n brau

Din ingredientele pentru aluat framantati un aluat si lasati-l la dospit circa 30-40 de minute. Amestecati intr-un castron ingredientele pentru umplu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 4-5 oua
  • 300 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat framantati un aluat si lasati-l la dospit circa 30-40 de minute. Amestecati intr-un castron ingredientele pentru umplutura. Intindeti din aluat o foaie de circa 5 mm, taiati din aceasta patrate cu latura de 7-8 cm si umpleti-le cu amestecul de branza. Uniti colturile patratului si presarati usor. Ungeti apoi cu ou, puneti-le intr-o tava si coaceti-le in cuptor la foc potrivit circa 45 de minute.


Se pudreaza cu zahar vanilat. Alte retete:

Gogosi pufoase Chec pufos Ciocolata de casa

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors