Poale-n brau

Din ingredientele pentru aluat framantati un aluat si lasati-l la dospit circa 30-40 de minute. Amestecati intr-un castron ingredientele pentru umplu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 4-5 oua
  • 300 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat framantati un aluat si lasati-l la dospit circa 30-40 de minute. Amestecati intr-un castron ingredientele pentru umplutura. Intindeti din aluat o foaie de circa 5 mm, taiati din aceasta patrate cu latura de 7-8 cm si umpleti-le cu amestecul de branza. Uniti colturile patratului si presarati usor. Ungeti apoi cu ou, puneti-le intr-o tava si coaceti-le in cuptor la foc potrivit circa 45 de minute.


Se pudreaza cu zahar vanilat. Alte retete:

Gogosi pufoase Chec pufos Ciocolata de casa

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere