Au o aroma imbientoare de scortisoara, iar foile sunt fragede si se topesc in gura! Nu rata ocazia sa pregatesti aceste minunate placintele!
amesteca in vasul de inox al robotului Ankarsrum faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si un praf de sare.
adauga oul batut si untul rece, dat pe razatoarea mare
framanta bine aluatul, aproximativ 5 min
pune aluatul in folie de plastic si lasa-l la rece 15 min
intre timp, taie dovleacul in felii si pune-l intr-o tava, pe hartie de copt
coace-l la 180 de grade pentru 15 minute, pana se inmoaie si intra furculita in el foarte usor
scoate dovleacul copt intr-o sita si lasa-l la scurs
amesteca-l apoi cu zaharul pudra, scortisoara, esenta de rom si grisul
scoate aluatul din frigider si intinde-l intre doua foi de copt, pana obtii o foaie dreptunghiulara, de 0.5 cm grosime
pune dovleacul peste foaia de aluat, intr-un strat tot de 0.5 cm si ruleaza pe lungime
pune ruloul la frigider pentru 20 de minute, pana se intareste aluatul
taie apoi ruloul in bucati de 4-5 cm si pune placintelele in tava, pe hartie de copt
unge-le cu ou batut, cu ajutorul unei pensule
coace-le apoi la 180 de grade, cam 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra
scoate tava din cuptor si lasa-le la racit, apoi pudreaza-le cu zahar pudra
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post