Placinte cu crema

Branza se zdrobeste bine, se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare si atata zahar pudra (sau edulcorant), ca sa fie plac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g branza de vaci
  • 50 g stafide
  • Coaja si zeama unei jumatati de lamaie
  • Zahar pudra dupa gust
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 200 ml chefir
  • 1 ou
  • 1 l.c.mocca de sare
  • Putin unt pentru vasul termorezistent
  • 8 placinte fripte ca de obicei

Mod de preparare

Branza se zdrobeste bine, se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare si atata zahar pudra (sau edulcorant), ca sa fie placut dulce, sa nu devina o crema prea dulce. Se spala stafidele, se curata de codite. Branza se imparte in doua. Intr-o portie sa adauga stafidele, cealalta portie se lasa la o parte. Fiecare placinta se unge cu crema de branza, se ruleaza si se asaza intr-un vas oval, una langa alta. ( In lipsa de vas mare, se pot folosi doua mai mici, punand cate 4 placinte in fiecare.) Cealalta portie de crema de branza se mixeaza cu impreuna cu chefirul si oul. Se poata adauga putin zahar. Sosul se toarna peste placinte, se coc in cuptorul fierbinte, incalzit dinainte. Se tin in cuptor pana cand se incheaga suprafata.
Alte retete de prajituri recomandate

Prajituri cu capsuni

Spuma de portocale

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors