Placintele cu branza dulce si stafide sunt prajituri delicioase. Drojodia am amestecat-o cu faina. Am incalzit laptele si am topit margarina si le-am lasat sa se raceasca.
Placintele cu branza dulce si stafide sunt prajituri delicioase. Drojodia am amestecat-o cu faina.
Am incalzit laptele si am topit margarina si le-am lasat sa se raceasca.
Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom.
Oul l-am batut un pic, apoi am adaugat uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele caldut.
Am adaugat faina treptat in ploaie, amestecand bine.
Am adaugat putina margarina topita, apoi iar faina, si iar margarina… si tot asa pana am terminat ingredientele.
Am framantat bine, apoi l-am acoperit vasul cu un prosop si am lasat aluatul timp de 1 ora jumatate la crescut.
Cat aluatul sta la crescut se pregateste umplutura:
Branza se freaca cu zaharul si cu ouale. Se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Stafidele se scot din apa cu esenta de rom si se scurg bine, apoi se adauga compozitiei.
Dupa 1 ora jumatate aluatul si-a dublat volumul. Se imparte aluatul in 2.
Se pregateste o tava.. se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se intinde o foaie pe masa infainata, iar cu ajutorul sucitorului o asezam in tava. Se pune implutura apoi se aseaza cealalta foaie. Se aduna marginile, se inteapa cu o furculita din loc in loc, apoi se unge cu amestecul de galbenus si lapte.
Se da la cuptor ptr 40 min, apoi se pudreaza. Placintele cu branza dulce si stafide se lasa sa se raceasca, se taie si se mananca cu pofta!
Sursa acestei retete este blogul culinar sim0na-world.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post