Placinta Szeged

Framantam faina cu praful de copt, ouale, untura si zaharul, intindem aluatul la un deget grosime si il punem intr-o tava, punem urmatoarea umplutura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • ½ kg faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 3 oua
  • 25 dkg untura
  • 10 dkg zahar
  • Pentru umplutura:
  • ½ l smantana de casa
  • 3 oua
  • 20 dkg faina
  • 5 dkg zahar
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • Putina sare
  • Stafide

Mod de preparare

Framantam faina cu praful de copt, ouale, untura si zaharul, intindem aluatul la un deget grosime si il punem intr-o tava, punem urmatoarea umplutura pe el: amestecam ½ l smantana de casa cu 3 oua, 20 dkg de faina, 5 dkg de zahar, coaja de lamaie rasa si putina sare. O intindem pe aluat, presaram cu stafide si coacem in cuptorul fierbinte.
Alte retete de prajituri

Diplomat

Tort de ciocolata

Prajitura cu mere

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Cum se face omleta perfecta

Salutare si bine te-am gasit la o noua lectie de gatit ! Azi te-nvat cum se pregatesti omleta perfecta ! Iar pentru asta,...

Cum se face omleta perfecta
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala