Placinta Mariuseasca

Aluatul: se amesteca uleiul, ouale, apa si o lingurita de sare peste care se pune faina amestecand pana cand se obtine un aluat consistent. Umplutura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml ulei
  • 2 oua
  • 250 ml apa
  • 500 g faina
  • o lingurita sare
  • 300 g branza de vaci
  • 500 g dovleac
  • 4-5 linguri miere
  • 3-4 linguri zahar

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca uleiul, ouale, apa si o lingurita de sare peste care se pune faina amestecand pana cand se obtine un aluat consistent.

Umplutura: dovleacul se da pe razatoare, se stoarce si se amesteca cu branza (optional si cu cateva linguri de miere).

Aluatul se imparte in 4 parti. Fircare parte se intinde intr-o foaie patrata cat mai subtire, se aseaza umplutura de-a lungul unei laturi si se ruleaza foaia pana la capatul opus astfel incat sa inconjoare umplutura de cateva ori. Se ung placintele cu miere si se presara zahar deasupra lor.

Se introduc la cuptor pana cand se rumenesc bine.
Se servesc ca desert sau ca gustare de preferat calde.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala