Placinta din malai cu branza de vaci

Malaiul se opareste in laptele fierbinte, cu zahar si putina sare. Dupa ce s-a racit, se adauga drojdia dizolvata in putin lapte, faina, ouale, untul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr malai
  • 200 gr faina de grau
  • 1 l lapte
  • 100 gr unt
  • 20-30 gr drojdie
  • 100 gr smantana
  • 100 gr zahar
  • sare
  • 2-3 oua
  • coaja de lamaie rasa
  • 300-400 gr branza de vaci

Mod de preparare

Malaiul se opareste in laptele fierbinte, cu zahar si putina sare. Dupa ce s-a racit, se adauga drojdia dizolvata in putin lapte, faina, ouale, untul topit si coaja de lamaie rasa. Se amesteca totul si se lasa la dospit 2-3 ore, la loc cald. Se adauga apoi in compozitie branza proaspata de vaci si se amesteca bine. Se pune intr-o tava unsa cu unt si se introduce in cuptorul fierbinte, la rumenit.
Se serveste cu smantana sau iaurt.

Alte retete:

Turta dulce Saratele Cornulete cu rahat

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide