Placinta dietetica cu branza de vaci

Se prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia. Se subtiaza aluatul cu l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 160 g faina
  • 1 galbenus
  • 40 g unt
  • 15 g zahar
  • 5 g drojdie de bere
  • 15 g smantana
  • vanilie
  • lapte cat este necesar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 lingura smantana
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura pesmet
  • 2 albusuri
  • vanilie
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Se prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia. Se subtiaza aluatul cu lapte pana se obtine un aluat potrivit de tare si apoi se framanta bine. Se lasa aluatul sa creasca, apoi se intinde o foaie de marimea tavii. Se pune pe foaia din tava umplutura facuta din ingredientele indicate, bine amestecate. Se unge placinta cu albus batut spuma si se pune tava in cuptor, intai la foc iute apoi la foc moderat, timp de 40 de minute.
Se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Placinta cu mere si nuci

Placinta cu dovleac

tarta cu caise

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala