Placinta dietetica cu branza de vaci

Se prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia. Se subtiaza aluatul cu l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 160 g faina
  • 1 galbenus
  • 40 g unt
  • 15 g zahar
  • 5 g drojdie de bere
  • 15 g smantana
  • vanilie
  • lapte cat este necesar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 lingura smantana
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura pesmet
  • 2 albusuri
  • vanilie
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Se prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia. Se subtiaza aluatul cu lapte pana se obtine un aluat potrivit de tare si apoi se framanta bine. Se lasa aluatul sa creasca, apoi se intinde o foaie de marimea tavii. Se pune pe foaia din tava umplutura facuta din ingredientele indicate, bine amestecate. Se unge placinta cu albus batut spuma si se pune tava in cuptor, intai la foc iute apoi la foc moderat, timp de 40 de minute.
Se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Placinta cu mere si nuci

Placinta cu dovleac

tarta cu caise

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors