Placinta de dovleac

Placinta de dovleac 100 la suta facuta in casa.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 linguri de ulei
  • 500 g faina de grau
  • 10 grame de drojdie
  • 1 cana de apa calduta
  • pentru umplutura
  • 1 kg de dovleac de placinta
  • 50 grame coaja de lamaie rasa
  • 250 g zahar farin
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 grame unt

Mod de preparare

Pentru aluat:

Se iau 2 oua se bat cu mixerul, se adauga 100 grame zahar, un plic de praf de copt si 7 linguri de ulei plus 2 linguri de faina si se mixeaza.


Separat se pune faina intr-un vas cu drojdie si un praf de sare se adauga apa si se framanta apoi se mai adauga si maiaua mixata si iar se framanta pana se obtine un aluat care se pune o jumatate de ora la dospit.


Umplutura:

Se ia dovleacul se taie mai mic, se curata de coaja, se da pe razatoare, se adauga coaja de lamaie si untul si 100 grame zahar, se caleste.

Se taie in 2 portii aluatul, se fac doua foi se intind pe tava tapetata cu faina intre ele se pune dovleacul, se da la cuptor tava pentru 45 minute.

Se scoate tava se taie placintele si se pudreaza cu restul de zahar.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce