Placinta cu paste si sos de vin rosu

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile, zaharul, stafidele, coaja de l

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 foi de placinta
  • 300 g paste subtiri
  • 1 lingura unt
  • 3 oua
  • 6-7 linguri zahar
  • 100 g smantana
  • 200 g branza proaspata
  • esenta de vanilie
  • cateva stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei
  • pesmet
  • Pentru sos:
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 1 cana zahar
  • scortisoara
  • cardamom

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, esenta si apoi se adauga peste paste. La sfarsit se incorporeaza usor, albusurile batute spuma. Se unge un vas cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se pun doua foi de placinta unse fiecare cu ulei, se imbraca si peretii vasului, se adauga amestecul de paste cu branza, iar deasupra se pun celelalte doua foi de placinta, unse si ele cu ulei. Se coace timp de 30-35 minute in cuptorul deja incins.

Sosul:

Se pun la fiert vinul si zaharul pana cand se ingroasa.

Se aromatizeaza cu scortisoara si cardamom.


Placinta se serveste stropita cu sosul cald. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors