Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frec
Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat moale. Il lasam un pic la odihnit pana facem umplutura. Merele se curata de coaja se dau prin razatoarea mare si se calesc in 60 gr unt si zahar dupa gust. Lasi sa scada si la sfarsit adaugi 1 lingurita de rom, esenta de vanilie sau zahar vanilat si putina scortisoara. Reteta se face cu 1 kg de mere, dar eu am facut cu 2 kg ca sa iasa mai inalta si cu mai multa umplutura. Din aluat facem 2 bile si intindem doua foi, una o asezam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt, peste asezam compozitia, deasupra cealalta foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Se da la copt 30 min la 165 C.
Se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post