Placinta cu mere si mure

Placinta cu mere si mure este o reteta de placinta cu fructe absolut delicioasa, usor acrisoara, perfecta ca si desert usor.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru umplutura de fructe:
  • - 6 mere curatate si taiate fiecare in 16 bucati
  • - 150 gr mure
  • - 50 gr unt
  • - 100-120 gr zahar (depinde cat de acre sunt merele)
  • - ½ lingurita scortisoara
  • - putina nucsoara
  • 1 varf de cutit cardamom (optional)
  • - 1 lingura amidon de porumb
  •  
  • Pentru aluatul de placinta aveti nevoie de:
  • 500 gr faina 00
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr unt
  • la temperatura camerei taiat cuburi
  • 2 oua batute usor
  • 1/2 lingurita praf de copt (il amestecati in faina
  • in acest caz praful de copt se pune pt a fragezi aluatul nu a-l
  • face sa creasca))
  • coaja de la o lamaie (sau alte arome: coaja de portocala
  • scortisoara
  • vanilie etc)
  • putin lapte (cam 1/4 cana
  • chiar mai putin)

Mod de preparare

Pregatiti aluatul de placinta:

Intr-un castron cerneti faina si zaharul pudra, puneti deasupra untul si cu varful degetelor incepeti sa framantati usor pana obtineti consistenta pesmetului. Puneti coaja de lamaie (sau alta aroma) si amestecati bine, apoi adaugati ouale si laptele si alestecati atat cat sa puteti face o bila din aluat, nu framantati mai mult! Inveliti aluatul intr-o folie si dati la frigider cel putin 1/2 ora.

Puneti zaharul cu untul intr-o tigaie si lasati sa se topeasca. Cand untul s-a topit si a incorporat zaharul adaugati merele. Acoperiti cu un capac si lasati-le sa se caleasca la foc mic 10 minute, apoi adaugati murele si scortisoara, amestecati si mai lasati pe foc inca 5 minute, fara capac. La sfarsit adaugati amidonul si amestecati bine.

ncingeti cuptorul la 180 grade. Impartiti aluatul in doua bucati. Intindeti o foaie si asezati-o intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina. Intepati foaia de cateva ori, apoi asezati peste umplutura de mere si mure. Ungeti cu ou batut marginile aluatului.

Intindeti a doua foaie si asezati-o deasupra umpluturii, sigilati marginile, ungeti placinta cu ou batut, faceti cateva crestaturi si daca vreti presarati putin zahar tos.

Dati la cuptor aprox. 55-60 minute, pana ce placinta e brun-aurie. Lasati sa se raceasca si serviti.

Reteta de placinta cu mere si mure a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Serviti placinta cu mere si mure dupa ce s-a racit.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors