Placinta cu mere si migdale

Se amesteca zaharul vanilat cu margarina, se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt, otetul si apa cat este necesar ca aluatul sa fie consiste

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 600g faina
  • 400g margarina
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura de otet
  • 50 ml apa
  • Umplutura: 1 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurinta scortisoara macinata
  • 50g migdale feliate

Mod de preparare

Se amesteca zaharul vanilat cu margarina, se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt, otetul si apa cat este necesar ca aluatul sa fie consistent. Se framanta bine, pana cand este omogen si se lasa la rece timp de 10 minute.

Se imparte aluatul in doua si se intind foi. Se aseaza una dintre foi intr-o forma rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina, imbracand peretii formei.

Se curata merele de coaja si seminte, se taie felii si se aseaza in forma, in straturi concentrice. Se presara cu zahar si scortisoara. Se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat, se inteapa in cateva locuri, se presara migdalele, si se pune in cuptorul bine incins timp de 40 minute, cand este frumos rumenita.
Retete de post

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors