Placinta cu mere si agrise

Reteta placintei cu agrise si mere este oarecum neasteptata, agrisele nefiind atat de cunoscute in bucataria internationala. Dar asta doar din cauza ca sunt greu de gasit. Din fericire la noi se gasesc asa ca putem prepara diferite retete culinare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 mere de dimensiune medie
  • taiate in felii
  • 2 linguri suc de lamaie
  • o cana de agrise curatate si spalate
  • 100g zahar brun
  • scortisoara
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • aluat de placinta

Mod de preparare

In primul rand trebuie sa va preparati aluatul de placinta.

In timp ce sta la cuptor topiti untul intr-o tigaie, la foc potrivit ca sa nu se arda. Adaugati merele taiate felii si agrisele stropite cu lamaie, impreuna cu zaharul si lasati sa se topeasca si sa se formeze sos. Lasati pe foc amestecand regulat pana cand fructele se inmoaie. Daca siropul mai cere, se poate adauga zahar ca sa se ingroase. Se lasa deoparte sa se raceasca.

Dupa ce aluatul de placinta este gata, se umple cu amestecul de mere si agrise, se condimenteaza dupa preferinte (scortisoara, cacao), se acopera tot cu aluat si se da la cuptor pentru inca 15 minute.


Placinta cu mere si agrise se serveste calda, cu niste inghetata sau un ceai rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de curcan

Am facut o supa tare buna, cu cateva legume si niste carnita de curcan.

Supa de curcan
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide