Placinta cu mere cu aluat fraged

Aceasta reteta de placinta cu mere are un aluat fraged care ti se topeste pur si simplu in gura. Este usor de realizat si rapida.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50dkg faina
  • 5 dkg unt
  • 25 dkg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 linguri smantana
  • 1kg mere
  • 10 dkg nuci macinate
  • 20 dkg zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • Ou pentru uns

Mod de preparare

Sfaramam untul in faina amestecata cu praful de copt. Adaugam zaharul, zaharul vanilat, ouale si atata smantana cat sa obtinem un aluat moale si framantam. Impachetam aluatul in folie si punem la rece.

Intre timp curatam merele si le razuim. Stoarcem pe ele lamaia si adaugam zahar, scortisoara, si coaja de lamaie rasa dupa gust.

Impartim aluatul in 2 parti si le intindem la 2-3 mm grosime, pe o suprafata presarata cu faina. Punem o foaie intr-o tava captusita cu hartie de copt si presaram cu nuca macinata. Nivelam umplutura de mere si acoperim cu cealalta foaie, sau putem taia aluatul fasii si face un grilaj. Impungem cu furculita de- a lungul aluatului, ungem cu ou si punem la cuptor.

Coacem placinta cu mere la 180 de grade C, 35-40 de minute. Taiem patratele si le presaram cu zahar pudra.


Se serveste cu sos de vanilie sau inghetata!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac varianta Roscata

I-am zis varianta ''Roscata'' pentru ca m-am inspirat de la Roxana Roscata, aia a lui Reisnaor, doar ca n-am respectat reteta...

Desert cozonac varianta Roscata
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide