Placinta cu mere clasica

Cuptorul se incalzeste la 180 grade C. Se pregateste un aluat elastic din faina, unt, zahar pudra si praf de sare, care cand este gata se pune la rec

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de placinta:
  • 350 g faina
  • 180 g unt taiat cuburi
  • 2 linguri zahar praf
  • praf de sare
  • 3 l apa
  •  
  • Ingrediente pentru umplutura cu mere:
  • 800 g mere
  • 130 g zahar
  • 2
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita rasa de nucsoara
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 40 g unt taiat cuburi
  • zahar pudra pe deasupra

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 grade C. Se pregateste un aluat elastic din faina, unt, zahar pudra si praf de sare, care cand este gata se pune la rece timp de 15-20 minute.

Pentru umplutura, merele sunt decojite, sunt curatate de seminte, iar apoi sunt taiate in felii subtiri. Zaharul, scortisoara si nucsoara, se amesteca cu faina, un varf de cutit de sare si suc de lamaie dupa gust. Jumatate din aluat se intinde la o grosime de 2,5 cm si se decupeaza o forma rotunda cu diametrul de 24 cm. Marginea proeminenta se taie. Umplutura se pune peste aluat si se adauga putina apa deasupra. Se adauga si cubuletele de unt. Restul de aluat se decupeaza si el intr-o forma rotunda, se adauga peste primul aluat si umplutura, iar cele doua margini de patiserie sunt unite. Din aluatul ramas se rasuceste o forma de coroana de flori si se atasaza la marginea placintei cu mere.

Partea superioara se impunge cu o furculita pentru a permite aburului din timpul coacerii sa fie eliminat, se stropeste cu apa si se presara cu zahar pudra. Se coace in cuptorul incins timp de 55-60 min.


Se serveste cu inghetata sau smantana dulce!

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala