Placinta cu mere aromata

Reteta de placinta cu mere se potriveste oricarui anotimp, este delicioasa, ti se topeste in gura, si este potrivita si pentru copii. Urmareste reteta si modul de preparare si bucura-te de gust!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru umplutura cu mere
  • 1 kg mere feliate
  • 1 lingura margarina
  • 2-3 linguri zahar
  • Ingrediente pentru aluatul de placinta:
  • 60 dkg faina
  • 25 dkg margarina
  • 3 galbenusuri
  • 1 dl smantana
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Coaja si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Albus de ou
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Fierbem merele si margarina pana se evapora sucul, presaram cu zahar, amestecam si lasam la racit.

Pana se raceste preparam aluatul pentru placinta:

4

framantam faina cu margarina, zaharul, galbenusurile, smantana in care amestecam lingurita de bicarbonat de sodiu, zeama si coaja de la lamie , scortisoara si zaharul vanilat. Punem jumatate din aluat in tava, acoperim cu merele racite si restul aluatului. Intepam de-a lungul aluatului cu furculita, ungem cu albus de ou si coacem. Dupa racire presaram cu zahar pudra.


Dupa racire se presara cu zahar pudra si ne bucuram de placinta cu mere!

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta invartita cu mere

Nu prea e nevoie de multe cuvinte pentru această reţetă. Am să vă spun doar că este desertul perfect pentru o duminică...

Placinta invartita cu mere
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala