Placinta cu mere

Se face un aluat din ½ kg faina, 250g margarina, 1 galbenus de ou, 6 linguri de zahar, 1 lingura de otet, 1 varf de cutit de sare, ½ lingurita d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g faina
  • 250g margarina
  • 1 ou
  • 6 linguri de zahar + zahar dupa gust pentru mere
  • 1 lingura otet
  • 1 vf. de cutit de sare
  • ½ lingurita de praf de copt
  • 200ml smantana
  • 1kg mere
  • 1 lingura gris
  • zahar praf pentru ornat

Mod de preparare

Se face un aluat din ½ kg faina, 250g margarina, 1 galbenus de ou, 6 linguri de zahar, 1 lingura de otet, 1 varf de cutit de sare, ½ lingurita de praf de copt si 200ml smantana. Se imparte in doua. Jumatate se intinde si se pune in tava cu hartie de copt/unsa si tapetata cu faina.

1 kg de mere rase/cuburi se dinstuie cu zahar dupa gust la foc mediu pana se moaie bine. Se adauga 1 lingura de gris. Dupa ce se ia de pe foc, se amesteca cu 1 albus batut tare. Merele se pun peste foaia din tava si se acopera cu o alta foaie intinsa din restul de aluat. Se coace si se presara cu zahar praf.
Se taie patratele.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv briose cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Aperitiv briose cu legume si sunca presata
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide