Se face un aluat din ½ kg faina, 250g margarina, 1 galbenus de ou, 6 linguri de zahar, 1 lingura de otet, 1 varf de cutit de sare, ½ lingurita d
Se face un aluat din ½ kg faina, 250g margarina, 1 galbenus de ou, 6 linguri de zahar, 1 lingura de otet, 1 varf de cutit de sare, ½ lingurita de praf de copt si 200ml smantana. Se imparte in doua. Jumatate se intinde si se pune in tava cu hartie de copt/unsa si tapetata cu faina.
1 kg de mere rase/cuburi se dinstuie cu zahar dupa gust la foc mediu pana se moaie bine. Se adauga 1 lingura de gris. Dupa ce se ia de pe foc, se amesteca cu 1 albus batut tare. Merele se pun peste foaia din tava si se acopera cu o alta foaie intinsa din restul de aluat. Se coace si se presara cu zahar praf.
Se taie patratele.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios