Placinta cu mere, cu aluat de casa, foarte aromata si gustoasa.
Foi de placinta:
- toate ingredientele de mai sus se pun impreuna intr-un castron, faina puneti pentru inceput cam 400 gr.
- amestecati bine cu lingura de lemn, apoi framantati cu mana si adaugati faina dupa caz.
- amestecati bine cam 8-10 minute, cu mainile infainate, apoi faceti o bila de aluat pe care o impartiti in 2 parti egale.
- puneti pe masa de lucru o hartie de copt suficient de mare ca sa puteti intinde foile pe ea. Presarati faina pe hartia de copt si incepeti sa intindeti prima bila de aluat.
- intindeti o foaie de marimea tavii ( pe jumatatea tavii de aragaz), si asezati-o apoi in tava unsa si tapetata
Umplutura:
Merele se curata si se dau pe razatoare ( eu am dat cu coaja cu tot), apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita, pe foc moderat. Se amesteca si se lasa sa-si lasa merele zeama, apoi iar se amesteca si tot asa pana se evapora sucul lasat de mere.
Dupa ce merele si-au lasat toata zeama, adaugati scortisoara ( eu am pus o lingurita), si amestecati din nou.
Umplutura de mere se pune in tava peste prima foaie, se niveleaza.
Se intinde si foaia a doua, tot pe hartie de copt, si dupa ce intindeti foaia, luati hartia de copt cu tot cu foaie si asezati asa peste tava, (asa am facut si cu prima foaie), si atunci o aranjati mai bine.
Bagati tava in cuptor la 175 de grade C, cam 30-35 minute pana capata o frumoasa nuanta aurie.
Placinta se taie rece de preferinta, eu am taiat-o dupa cel putin 15 minute.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post