Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un desert gustos la masa in familie de duminică.:) Pofta buna!

Portii
6
Timp pregatire
1200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • 200 g margarină la pachet (unirea folosesc eu )
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • Făină
  • 100 grame zahar pudră de preferat
  • 1 plic praf de copt
  • Esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Un varf de cutit sare
  • Pentru umplutura :
  • 1 kg mere curățate si rase
  • 100 g zahar
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • Scorțișoară

Mod de preparare

Margarină la temperatura camerei o frecam cu zahărul, adăugăm sarea ,esenta si zahărul vanilat mixam până devine ca o crema apoi adăugăm oul si smantana ,mixam dupa care punem faina până obținem un aluat de consistenta medie din care formăm doua foi .

Umplutura :merele rase se pun intr o cratiță impreuna cu zahărul și zeama de lămâie, amestecăm constant sa nu se prindă. Lăsăm pe foc cam 10 minute iar la sfârșit adăugăm scorțișoară dupa gust .

Așezăm prima foaie in tava punem randul de mere apoi acoperim cu cealaltă foie pe care o vom înțepa cu furculița.

Coacem la 180 -200 grade timp de 40 de minute . Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor.

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor