Placinta cel mai des ceruta de familia mea.
Spalam merele, le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu ochiuri mari.
Stoarse, le calim cu zahar pana se inmoaie si adaugam scortisoara, spre final. Le lasam la racit. Pentru aluat, mixam ouăle cu zahărul, adăugăm laptele treptat si-l incorporam.
La fel procedăm si cu uleiul. Praful de copt il stingem cu otet si-l adaugam si pe el. Apoi, punem făina, lingura cu lingura. când se ingroasa coca, începem sa framantam aluatul cu mâna pana devine elastic.
Împărțim aluatul in doua, din fiecare parte intindem o foaie de mărimea tavii.
Asezam o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem merele calite si nivelam uniform, iar deasupra venim cu cea de-a doua foaie. Taiem superficial aluatul in patrate si ungem generos cu galbenusurile batute cu putin lapte. Deasupra fiecarei placinte portionate, se pune cate o feliuta de mar, dupa care presaram scortisoara. Introducem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post