Este o placinta care se face foarte usor, nu necesita mult timp
Se rad cele 5 mere (sau mai multe daca preferati multa compozitie) si se pun la foc intr-o cratita impreuna cu zaharul. Cand au scazut si sucul aproape s-a evaporat se pune scortisoara si se mai lasa 3 min pe foc. Se pun peste blat cand sunt la temperatura camerei Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra pana se face o spuma. Se adauga ouale pe rand pana se incorporeaza. Va arata ca si cand s-a taiat, este normal nu va faceti probleme, isi va reveni in momentul in care adaugati celalalte ingrediente. Se adauga smantana si se incorporeaza bine la final adaugandu-se faina amestecata cu praful de copt. Aluatul este elastic, nu lipicios. Se intinde o foaie , se pune in tava taindu-se excesul, se adauga merele la temperatura camerei peste care se pune si ce-a de-a doua foaie. Se da la cuptorul incins la 180 g pentru 40 de minute. Daca cuptorul se incinge foarte bine inainte timpul de coacere poate fi mai scurt. Este gata atunci cand se vede ca e rumenita deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post