Placinta cu iaurt si vanilie este o placinta pufoasa, lejera si ideala alaturi de o ceasca cu cafea sau cu ceai.
Inainte sa va apucati de placinta (cam cu max 30 minute), scoateti foile si lasati-le la decongelat. De asemenea porniti si cuptorul sa se incalzeasca, la foc potrivit.
Prima data vom separa alubusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, vanilia si coaja rasa de lamaie, pana la omogenizare si le lasam putin deoparte. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si zaharul tos pregatit, pana cand acesta se topeste. Incorporam usor cu ajutorul unei spatule in compozitia de iaurt.
Tapetam o forma rotunda pentru tort cu hartie de copt si asezam prima foaie de placinta. Ungem cu unt topit, apoi asezam cea de-a doua foaie, pe care la fel, o ungem cu unt.
Intindem uniform din compozitia cu iaurt si oua, din nou foaie unsa cu unt si tot asa pana la epuizarea foilor si a “cremei” de iaurt. Deasupra va ramane o foaie de placinta pe care bineinteles o ungem cu unt, acoperim cu marginile de foi, ungem din noi cu unt si dam la cuptorul (preincalzit) circa 40-45 minute, pana vedeti ca deasupra primeste o culoare aurie.
Lasati sa se raceasca complet apoi pudrati cu zahar praf.
Pofta Buna!
Placinta de iaurt cu vanilie se serveste cu zahar pudra si alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.
Sursa acestei retete este Blogul culinar Delicious Flavours
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post