Placinta cu iaurt

Nelipsita de sarbatori, usor de pregatit si absolut delicioasa!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg iaurt 30% grasime
  • 10 oua mari o cana cu zahar (sau dupa gust)
  • 200 gr stafide aurii
  • optional: zahar vanilat, esenta de rom/vanilie
  • un pachet cu foi de placinta
  • unt pentru uns tava
  • suplimentar: 1 ou si 100 gr Iaurt

Mod de preparare

Umplutura o pregatim in felul urmator: amestecam iaurtul cu ouale, adaugam zaharul si esentele, omogenizand totul. 

Ungem o tava de yena cu margarina, asezam foile de placinta (cam 5 foi am folosit, unse intre ele cu foarte putin unt), adaugam umplutura si stafidele, deasupra acestora intinzand alte 3-4 foi de placinta. Inainte de a da tava la cuptor, omogenizam cele 100 gr de iaurt cu oul si cu ajutorul unei palete intindem compozitia pe intreaga suprafata a foilor de placinta. Se coace la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

Dupa coacere, lasam placinta sa se raceasca treptat, in cuptor (cu usa deschisa, pentru a evita coacerea excesiva). Eventual, se poate aseza peste aceasta un prosopel curat de bucatarie. Se serveste rece, pudrata cu zahar vanilat. Pofta buna!

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

Desert placinta cu mere
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala