Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se asaza 3-4 foi unse cu ule

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg iaurt gros
  • 8 oua
  • 350 gr zahar tos
  • zahar vanilat si farin pentru pudrat
  • STAFIDE (FACULTATIV)
  • ULEI PENTRU UNS TAVA SI FOILE

Mod de preparare

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se asaza 3-4 foi unse cu ulei intre ele. Se toarna un strat de umplutura gros cam de 1.5 cm, se presara stafide, apoi se asaza 2 foi unse cu ulei si se continua cu straturi alternative de foi si umplutura. Deasupra trebuie sa ramana 3 foi, care se inteapa, se stropesc cu ulei si putina apa. Se da tava la cuptor la foc potrivit si cand este aproape gata se bate un ou cu zahar vanilat si se toarna deasupra. Se coace aproximativ 40 min. Se scoate tava din cuptor si se acopera 10 min cu un prosop. Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza cand este doar calduta. Nu se poate portiona fierbinte.
Se serveste calda dar este la fel de delicioasa si rece.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors