Placinta cu fructe si crema de vanilie

Placinta cu fructe si crema de vanilie este un desert de vara absolut delicios, deloc greu de preparat, la care pot fi folosite fructele preferate.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru crusta:
  • 180 de grame de faina
  • 75 de grame de unt rece
  • 1 ou
  • 150 de grame de zahar
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 600 de grame de smantana cu minimum 20 % grasime
  • 200 de grame de zahar
  • fructele voastre preferate din compot - piersici
  • caise
  • mandarine
  • ananas
  • sau fructe congelate (visine
  • fructe de padure) - eu am folosit un compot de 720 ml de caise home-made
  • si nu ar fi stricat sa fi avut chiar mai
  • multe fructe
  • 250 ml zeama din compot
  • 1 plic de tort-jelee

Mod de preparare

Pentru aluatul de crusta, amestecati faina cu praful de copt si cu zaharul. Untul rece il taiati in aceasta masa (eu am folosit rola de taiat paste) pana cand amestecul asemanator nisipului.

Adaugati oul si framantati foarte putin. Acoperiti cu o folie si dati la frigider pentru o ora.

Taierea untului in ingredientele uscate serveste la obtinerea unui aluat mult mai nisipos, de o calitate mult mai fina decat ar fi fost framantand, simplu, toate ingredientele, cu toate ca aluatul obtinut este mai greu de lucrat, atunci cand se intinde in forma si va trebui, eventual, sa va ajutati de foarte putina faina.

Dupa o ora, aluatul se intinde, prin presare, intr-o forma de tort cu inel detasabil, tinand cont ca marginile superioare sa fie cat mai regulate, si se da din nou la frigider.

375 de ml de lapte se pun la fiert. Restul de 125 de ml se amesteca cu praful de budinca si zaharul si se adauga in laptele fierbinte, amestecand continuu. Se fierbe o budinca groasa. In budinca se amesteca toata smantana pana la perfecta omogenizare.

Se aseaza deasupra fructele, si se da la cuptorul preincins la 175 de grade, pentru o ora.

Placinta cu fructe si crema de vanilie se lasa sa se raceasca, apoi se prepara jeleul din plicul de tort-jelee si zeama de compot. Se aseaza peste tarta si se da la rece. Dupa preferinte, se poate orna tarta inainte de servire, eu am presarat doar zahar praf.


Reteta de placinta cu fructe si crema de vanilie a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors