Inmuiem drojdia in laptele caldut cu zahar. Amestecam stafidele cu fructele confiate, le stropim cu rom si le lasam la odihnit. Amestecam faina cu unt
Inmuiem drojdia in laptele caldut cu zahar. Amestecam stafidele cu fructele confiate, le stropim cu rom si le lasam la odihnit. Amestecam faina cu untul, oul batut, coaja rasa de lamaie, sarea, samburii din batonul de vanilie si drojdia cu lapte. Preparam un aluat tare, adaugam lapte daca este necesar si lasam la dospit 15 minute. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si presaram deasupra fructele stoarse. Rulam batonul de martipan la lungimea aluatului si il pozitionam in mijloc, impaturim aluatul in 3 si apasam capetele. Punem aluatul intr-o tava unsa si captusita cu hartie de copt in asa fel incat partea indoita sa vina dedesubt. Facem doua adancituri pe lungimea aluatului. Lasam la dospit 20-30 de minute si coacem in cuptorul pre-incalzit. Scoatem painea pe o suprafata, o ungem cu unt topit si presaram cu zahar pudra vanilat.
Alte retete cu prajituri gasiti aici
Tiramisu original
Tarta cu visine
Prajitura cu visine
Nu prea e nevoie de multe cuvinte pentru această reţetă. Am să vă spun doar că este desertul perfect pentru o duminică...
Placinta invartita cu mereIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala