Placinta cu dovleac este un desert de toamna nemaipomenit. Nu doar merele pot fi folosite in aceasta perioada pentru retetele de placinta, ci si dovleacul dulce.
In primul rand trebuie pregatit piureul de dovleac. Se spala dovleacul si se taie in felii subtiri apoi se pun intr-o tava la cuptor pentru aproximativ o ora la foc mediu. Se face proba cu furculita, daca intra usor in dovleac inseamna ca e copt. Apoi se curata de coaja si se paseaza in robotul de bucatarie.
Din ingredientele pentru aluat se framanta bine un aluat de tarta care se pune intr-o folie si se da la rece pentru aproximativ 30 minute.
Se scoate aluatul de tarta din frigider, se face o foaie, se aseaza in tava de tarta, se inteapa din loc in loc iar deasupra se pune folie de aluminiu cu boabe de fasole, monezi sau orice altceva pentru a se coace uniform aluatul. Se da la cuptor 10 minute apoi se scoate si se inlatura folia.
Pentru umplutura se bat bine cele 3 oua cu zaharul brun, se adauga aromele apoi se incorporeaza incet si laptele praf si faina cernute printr-o sita. Adaugam si piureul de dovleac si amestecam bine.
Se toarna aceasta compozitie peste aluatul de tarta si se da la cuptor initial pentru 15 minute la foc mare, apoi inca 40-45 la foc mai mic. Dupa 15 minute eu am adaugat si cateva ornamente sub forma de steluta facute din aluatul care mi-a ramas.
Cand s-a copt se poate verifica cu o scobitoare, daca iese curata putem scoate placinta din cuptor si o lasam la racorit pe un gratar.
Placinta cu dovleac se serveste calda dar si rece, simpla sau cu smantana sau iaurt grecesc.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post