Placinta cu cirese

Presaram praful de copt peste faina si amestecam toate ingredientele pentru blat, pana se uniformizeaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina alba
  • 200 g zahar tos
  • 200 ml smantana
  • 1 ou intreg + 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita de praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg cirese
  • 50 g nuca macinata
  • 150 g zahar tos
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 ou deasupra

Mod de preparare

Presaram praful de copt peste faina si amestecam toate ingredientele pentru blat, pana se uniformizeaza. Formam doi pantofi, unul mai mare si unul mai mic, apoi ii punem in frigider pentru 2-3 ore. Indepartam samburii din cirese. Intindem din pantoful mai mare o foaie si captusim o tava cu ea. Presaram pesmetul amestecat cu nuca, apoi ciresele si zaharul. Acoperim cu cealalta foaie, pe care o apasam putin peste fructe, apoi ungem deasupra cu un ou batut. Impungem aluatul cu o furculita, apoi introducem prajitura in cuptorul preincalzit, incins, apoi coacem timp de 10 minute pe foc mediu, apoi micsoram flacara si o coacem pana se coace aurie-maronie.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala