Este placinta care-mi place cel mai mult si cel mai mult si daca ii adaug si ceva "accesorii" cum ar fi de exemplu coaja de portocala confiata atunci rezultatul este unul la care papilele gustative nu poate rezista sa nu savureze o asa bunatate.
Cernem faina si o punem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea, uleiul si oul. Dizolvam drojdia in apa calduta si apoi o turnam si pe ea in mijloc. Amestecam usor cu degetele pana ce aluatul se leaga. Framantam bine.
Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios si elastic. Daca mai este nevoie se mai adauga apa sau faina. Ungem aluatul cu putin ulei si lasam la dospit, la loc cald si acoperit cu un prosop circa 30 min. (pana isi dubleaza volumul).
In tot acest timp ne ocupam de umplutura: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi branza de vaci cu smantana, ouale, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, coaja confiata de portocala, sarea, zaharul vanilat si grisul. Adaugam si zaharul... acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare.
Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn. Cand aluatul este crescut il impartim in doua bucati, presaram masa de lucru cu faina si intindem doua foi de placinta. Ungem o tava (eu am folosit o tava rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina. Intindem o foaie in forma si tragem usor de margini astfel incat sa imbracam si peretii formei.
Punem umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat. Batem un ou si ungem placinta cu el. Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 20 min. Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si apoi taiem.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post