Placinta cu branza este o retete care cunoaste foare multe variatii: de la cele cu aluat dospit, la cele cu aluat din biscuiti si pana la cea cum est
Placinta cu branza este o retete care cunoaste foare multe variatii: de la cele cu aluat dospit, la cele cu aluat din biscuiti si pana la cea cum este cea mai jos prezentata. Pentru ca sa ai o placinta reusita iti trebuie pentru inceput un cuptor care sa coaca bine si uniform, o tava mai inalta si cu dimensiunile unui cuptor de aragaz normal.
Scoti pachetul de foi de placinta de la decongelat si il lasi sa se decongeleze la temperatura camerei (nu il decongela rapid, pentru ca risti ca la desfacere sa ti se rupa foile). Branza de vaci o omogenizezi mai intai amestecand-o cu mixerul circa 1 minut, dupa care adaugi zaharul si mixezi pana la dizolvarea acestuia. Adaugi ouale unul cate unul pana cand se incorporeaza complet. Adaugi zaharul vanilat sau esenta de vanilie si stafidele. Imparti foile de placinta in patru parti egale. Ungi fundul si peretii tavii cu unt, dupa care asezi primul strat de foi de placinta. Torni peste acestea 1/3 din cantitatea de crema si continui operatiunile pana cand se termina foile si crema, in asa fel incat deasupra sa ramana foaie de placinta. Inainte de a turna crema peste foi, ungele pe fiecare in parte cu unt. Introduci tava la cuptorul incins in prealabil la 180G si lasi sa se coaca cca 40 minute. Scoti tava din cuptor si o lasi sa se raceasca.
Se serveste cu dulceata de afine si coji de portocala confiate. Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post