Placinta cu branza

Placinta cu branza este o retete care cunoaste foare multe variatii: de la cele cu aluat dospit, la cele cu aluat din biscuiti si pana la cea cum est

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1.5 kg branza proaspata de vaci
  • 12 oua
  • 0.3 kg stafide aurii
  • 0.35 kg zahar
  • 1/2 pachet de unt
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie dupa gust

Mod de preparare

Placinta cu branza este o retete care cunoaste foare multe variatii: de la cele cu aluat dospit, la cele cu aluat din biscuiti si pana la cea cum este cea mai jos prezentata. Pentru ca sa ai o placinta reusita iti trebuie pentru inceput un cuptor care sa coaca bine si uniform, o tava mai inalta si cu dimensiunile unui cuptor de aragaz normal.

Scoti pachetul de foi de placinta de la decongelat si il lasi sa se decongeleze la temperatura camerei (nu il decongela rapid, pentru ca risti ca la desfacere sa ti se rupa foile). Branza de vaci o omogenizezi mai intai amestecand-o cu mixerul circa 1 minut, dupa care adaugi zaharul si mixezi pana la dizolvarea acestuia. Adaugi ouale unul cate unul pana cand se incorporeaza complet. Adaugi zaharul vanilat sau esenta de vanilie si stafidele. Imparti foile de placinta in patru parti egale. Ungi fundul si peretii tavii cu unt, dupa care asezi primul strat de foi de placinta. Torni peste acestea 1/3 din cantitatea de crema si continui operatiunile pana cand se termina foile si crema, in asa fel incat deasupra sa ramana foaie de placinta. Inainte de a turna crema peste foi, ungele pe fiecare in parte cu unt. Introduci tava la cuptorul incins in prealabil la 180G si lasi sa se coaca cca 40 minute. Scoti tava din cuptor si o lasi sa se raceasca.


Se serveste cu dulceata de afine si coji de portocala confiate. Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

Mi-am satisfacut si nebunia asta cu fisticul, nu, nu am facut ciocolata dubai, am facut un tort. Un tort asa cum mi-a trecut...

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide