Placinta cu branza

Pentru umplutura se paseaza bine branza proaspata, se amesteca apoi cu smantana, ouale, mirodeniile, grisul, zaharul si stafidele. Aluatul: Se mixeaz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 100 ml smantana
  • o cana faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 100 g smantana
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri gris
  • 1 cana zahar
  • 100 g stafide

Mod de preparare

Pentru umplutura se paseaza bine branza proaspata, se amesteca apoi cu smantana, ouale, mirodeniile, grisul, zaharul si stafidele.

Aluatul:

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si se adauga restul ingredientelor. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale. Se unge o tava cu ulei si se presara cu faina.

Se toarna prima jumatate din cantitatea de aluat si se coace 7-8 minute. Se scoate tava, se aseaza umplutura si se toarna si restul de aluat. Se mai coace inca 25-30 minute.


Se pudreaza cu zahar farin. Este delicioasa servita calda, dar nici rece nu e de refuzat. ;)

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide