Mai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun, putina sare si 6 g (2 linguri
Mai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun, putina sare si 6 g (2 lingurite rase) praf de copt. Astupam borcanul si amestecam foarte bine prafurile.
Apoi, cu ajutorul unei furculite sfaramam 500 g branza uscata de vaca, apoi amestecam cu 80 g stafide spalate si razuim coaja de pe o lamaie. Dupa care aprindem cuptorul, fixam la 240 grade (pe o scala cu 8 trepte, pe treapta 5) , apoi ungem gros, cu ½ din 100 g de unt moale ,o tava mai mica smaltuita.
Jumatate din amestecul de faina de orez se presara uniform pe fundul tavii . Adaugam peste branza de vaci, apoi presaram cealalta jumatate din amestecul de faina de orez peste stratul de branza.. Batem cele 2 oua intregi, adaugam 10 g de zahar vanilat si 2 dl lapte, apoi turnam cu grija amestecul de branza batut spuma peste placinta. Sa avem grija ca faina sa nu ramana nicaieri uscata. La urma, taiem untul in felii subtiri si il punem peste placinta.
O punem in cuptorul fierbinte si o coacem la foc iute 5 minute, apoi la foc mediu inca aprox. 35 de minute, pana ce devine maronie deschisa. Daca s-a racit, taiaem in dreptunghiuri mai mici si o servim proaspata. Nu se tine in frigider. A doua zi se serveste incalzita in cuptorul cu microunde.
Alte retete cu branza
Placinta branza
Foietaj cu branza
Prajitura cu branza
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios