Placinta cu branza

Se amesteca untura cu sarea, zeama de lamaie, galbenusurile, smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina framantand bine, dupa ca

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 280 g untura
  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 30 g zahar
  • 100 g smantana
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • sare
  • Umplutura: 1 kg de branza de vaci
  • 300 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 150 g unt
  • 150 g stafide
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se amesteca untura cu sarea, zeama de lamaie, galbenusurile, smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina framantand bine, dupa care se lasa la rece o ora. Aluatul se imparte in doua. Se intinde o parte la dimensiunile tavii. Aceasta foaie se coace pe jumatate in tava neunsa, apoi se pune umplutura si se acopera cu cea de a doua foaie. Se da la cuptor. La foc potrivit, pana devine aurie. Placinta se pudreaza calda cu zahar farin. Branza pentru umplutura se inveleste intr-o bucata de panza si se pune peste un strat de malai pana se absoarbe tot zerul in doua-trei ore. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si untul. Li se adauga vanilia, branza de vaci trecuta prin sita, stafidele si albusurile batute spuma.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors