Crumble-ul este o placinta deosebit de gustoasa, ce poate fi mereu adaptata cu fructe de sezon. Umplutura este moale si zemoasa, iar exteriorul este crocant din cauza pesmetului, un desert perfect am putea spune.
Incalzeste cuptorul la 180 grade celsius. Pune intr-un bol merele, zmeura, zaharul tos, semintele de la pastaia de vanilie, zeama de lamaie si o lingura de faina si amesteca cu o lingura usor.
Pune zaharul brun, praful de copt, pesmetul si faina care a ramas in alt bol si amesteca-le bine. Adauga si untul si amesteca cu varfurile degetelor pana ai un aluat sfaramicios ca si firimiturile de paine. Daca ti se formeaza cocoloase sau untul a ramas in bucatele mai mari, nu conteaza.
Tapeteaza o tava de placinta sau un vas mai adanc potrivit pentru cuptor cu faina, adauga fructele si aseaza deasupra uniform aluatul de placinta crocant. Lasa la cuptor pentru 20-25 de minute, pana cand capata o culoare aurie.
Placinta va fi delicioasa deoarece fructele se coc deodata cu aluatul, interiorul fiind moale, iar exteriorul crocant.
Placinta crocanta cu mere si zmeura se serveste calda cu inghetata de vanilie, sau crema de vanilie.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post