Rubarba nu este foarte folosita la noi, cu toate ca are nenumarate proprietati. Gustul cel mai intens il are in luna iunie, nefiind crescuta in sere. Aceasta placinta crocanta cu rubarba si mere este un inceput bun pentru a-i descoperi gustul.
Pentru baza de fructe: pune rubarba si jumatate din cantitatea de zahar tos intr-o tigaie, la foc mediu pana cand fructele incep sa lase sos. Transfera-le intr-o strecuratoare si apasa-le foarte usor cu o lingura de lemn, ca sa lase mai mult suc.
Pune si merele feliate intr-o oala impreuna cu restul de zahar si doua linguri de apa la foc mic si gateste-le pentru doua minute pana se caramelizeaza. Pune deoparte si lasa-le sa se raceasca.
Amesteca apoi rubarba impreuna cu merele si incalzeste cuptorul la 160 de grade celsius.
Pentru aluatul crocant: Amesteca faina, cele doua tipuri de zahar si un varf de sare intr-un bol, adauga si untul si amesteca cu varfurile degetelor pana cand obtii un aluat faramicios, fara ca untul sa se topeasca sau se inmoaie. Daca se intampla acest lucru inainte sa gatesti mai lasa acest amestec la frigider. Adauga fulgii de ovaz sau pesmetul si amesteca cu lingura.
Aseaza intr-un vas emailat potrivit pentru cuptor baza de fructe si aseaza deasupra uniform aluatul crocant.
Lasa la cuptor pentru 25 de minute, pana cand crusta crocanta devine aurie, fructele sunt deja gatite in prealabil asa ca nu trebuie sa stea foarte mult la cuptor.
Placinta crocanta cu rubarba si mere se serveste calduta, cu inghetata de vanilie, iaurt sau crema englezeasca.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post