Placinta creata

Se intind cite doua foi (suprapuse), se unge putin cu ulei, se presara brinza, se increteste ca un evantai (cum facem din coli de hirtie) si se pune a

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de foi
  • brinza de oaie nu prea sarata
  • putin ulei
  • 1 l lapte

Mod de preparare

Se intind cite doua foi (suprapuse), se unge putin cu ulei, se presara brinza, se increteste ca un evantai (cum facem din coli de hirtie) si se pune asa incretita in tava unsa pina se umple tava, se unge un pic cu grasime si se baga la cuptor. Cind este gata se toarna laptele cald peste placinta si se mai tine la cuptor (oprit) inca 2 minute. Se mai poate pune in lapte zahar si vanilie si in acest caz placinta devine dulce.
Se serveste calda

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide