Placinta ardeleneasca cu branza

Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura. Se faramiteaza branz

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • drojdie cat o nuca
  • un praf de sare
  • o cana de apa calduta
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de marar
  • 500 g branza
  • ulei pt. prajit

Mod de preparare

Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta

o coca de paine care se pune la dospit

cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura. Se faramiteaza branza cu furculita si se

amesteca cu cozile de ceapa verde taiate

marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea

cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de

placinta. Se coace in tigaie in uleiul bine

incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca se umfla putin. Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.
Se pot servi ca aperitiv,sau pot constitui

o cina de sine statatoare,alaturi de un

pahar de bere rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce