Placinta americana cu mere este o reteta clasica, foarte indragita. Nu-i o placinta greu de pregatit, dar este o placinta cu fructe delicioasa pe care o puteti pregati oricand urmarind pasii din reteta.
Pregatirea aluatului de placinta:
Intr-un vas se pune faina, se adauga untul si grasimea taiate cubulete mici, sarea si zaharul. Se framanta putin cu degetele, doar cat sa se acopere untul si grasimea cu faina, dar fara a incorpora complet untul in faina, iar apoi se adauga treptat apa rece pana ce aluatul se aduna, dar va trebui sa fie inca imprastiat - adica nu e un aluat legat dar se strange laolalta. (scuze pentru explicatii, daca nu e prea clar). Se face o bila, se imbraca in folie alimentara si se da la rece timp de 30 min, dupa care se imparte in doua si se fac doua foi. Intindenti foile pe zahar pudra sau faina ca sa nu se lipeasca.
Pentru umplutura se amesteca toate impreunasi se pun peste una dintre foi in tava de tarta. Se pune cate un cubulet de unt peste mere si se acopera cu cealalta foaie, la care eu i-am facut modele cu o forma de fursecuri, se sigileaza marginile si se unge cu ou. Se coace la 375 F (180 C) pana ce culoarea este maro-aurie.
Daca nu faceti nicio forma, taiati aluatul in mijloc cu un cutit, in 3 locuri, ca sa iasa aburii.
Reteta de placinta americana cu mere clasica a fost propusa de Chipotle pe forum culinar.
Lasati placinta americana cu mere sa se raceasca si serviti-o langa frisca sau inghetata de vanilie.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post