Placinta alb-negru

Batem spuma 2 albusuri cu jumatate de cana de zahar. Adaugam 20 dkg de fulgi de cocos si ¼ din cana de faina. Turnam amestecul intr-o forma de tort

Timp pregatire
128 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 albusuri
  • ½ cana zahar
  • 20 dkg fulgi de cocos
  • ½ cana faina
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • ¾ cana frisca
  • 17 dkg ciocolata menaj
  • 2 linguri Brandy
  • 17 dkg ciocolata alba
  • 3 linguri smantana

Mod de preparare

Batem spuma 2 albusuri cu jumatate de cana de zahar. Adaugam 20 dkg de fulgi de cocos si ¼ din cana de faina. Turnam amestecul intr-o forma de tort unsa. Il coacem la 180 de grade 25 de minute si il lasam la racit. Amestecam la abur galbenusurile cu ¾ din cana de frisca pana se ingroasa si devine de culoare galben deschis. Adaugam 17 dkg de ciocolata de menaj, 2 linguri de Brandy si amestecam pana cand ciocolata se topeste. Racim crema. Amestecam la abur 17 dkg de ciocolata alba si 3 linguri de smantana. Dupa racire adaugam cremele alternativ cu lingura la prajitura. Este foarte buna daca este servita cu sirop de zmeura si este foarte aratoasa.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide