Batem spuma untul cu zaharul pudra si adaugam galbenusurile unul cate unul. Batem spuma albusurile, le adaugam la galbenusuri, incorporam incet faina,
Batem spuma untul cu zaharul pudra si adaugam galbenusurile unul cate unul. Batem spuma albusurile, le adaugam la galbenusuri, incorporam incet faina, praful de copt, coaja rasa de lamaie si amestecam.
Turnam amestecul intr-o tava de marime medie captusita cu hartie de copt (sau unsa si presarata cu faina) astfel incat aluatul sa cresca la 1 cm inaltime. Coacem la foc mediu 30 de minute. Rasturnam din tava si cat e cald piscotul il ungem cu aroma de zmeura picanta si glazuram cu ciocolata. Dupa ce s-a uscat glazura, taiem fasii de doua degete grosime cu un cutit fierbinte si ud, iar pe acestea la feliem la un deget grosime.Vom obtine forme de cutii de chibrituri. Este o prajitura care rezista mult timp daca este depozitata intr-o cutie inchise ermetic.
Alte retete prajituri
Placinta cu mere
Placinta cu visine
Pandispan cu visine
Chec cu visine
Nu prea e nevoie de multe cuvinte pentru această reţetă. Am să vă spun doar că este desertul perfect pentru o duminică...
Placinta invartita cu mereIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala