Piersici

Incepem pregatirea acestor prajituri in forma de piersici cu aluatul. Prajiturile piersici sunt delicioase si foarte aspectuoase. Se amesteca bine zaharul cu uleiul, apoi se adauga apa, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • o cana nuci macinate
  • esenta de rom
  • 200 g margarina sau unt
  • 150 g zahar farin
  • 3-4 linguri cacao

Mod de preparare

Incepem pregatirea acestor prajituri cu aluatul. Se amesteca bine zaharul cu uleiul, apoi se adauga apa, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu sarea. Se framanta bine sa rezulte o coca potrivit de moale, din care se formeaza mici bile. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se aseaza bilele de aluat, cu ceva distanta intre ele. La copt isi vor dubla volumul. Se tin in cuptor 20-25 minute.

Dupa ce s-au copt, cat inca mai sunt calde se scoate mijlocul cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel incat sa ramana ca niste capacele goale. Miezul scos se foloseste la crema.

Crema: Se bate untul cu zaharul farin. Se adauga nucile, cacaua, esenta si miezul scos mai devreme. Se omogenizeaza bine sa rezulte o pasta groasa. Daca nu s-a legat, se adauga putin lapte. Cu aceasta crema se umplu capacelele si se unesc doua cate doua formand piersicutele. Ies in jur de 25 buc.


Piersicile se decoreaza cu dungi din glazura de zahar, cu ajutorul unei pensule mici, apoi se tavalesc prin zahar tos. Glazura se obtine din zahar farin amestecat cu zeama de lamaie si colorant alimentar. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu branza si cirese

O prajitura ciocolatoasa cu branza si cirese care merge perfect langa cafeaua de dimineata. "Retete de suflet"

Desert negresa cu branza si cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide