Pavlova este un desert fin, pe baza de bezea, ce ti se va topi in gura. Oricine poate prepara aceasta reteta de prajitura cu crema atata timp cat urmareste reteta pas cu pas.
1. Se bat albusurile cu varful de sare pana devin spuma tare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar dupa care se mixeaza cate 5 minute. Se adauga otetul, esenta de vanilie si amidonul, dupa care se mai mixeaza 15 minute.
2. Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, traseaza un cerc cu diametrul de 20-22 cm. Cu ajutorul unui posh sau chiar cu o lingura, ia din bezea si umple cercul cu un strat de aproximativ 4 cm. Niveleaza-l bine si restul de bezea distribui-o uniform pe margini astfel incat interiorul cercului sa ramana gol, ca un cosulet. Aici se va aseza crema
3. Tava astfel pregatita se baga la cuptor la 100 grade celsius, si se lasa timp de o ora cu usa intredeschisa. Bezeaua trebuie sa fie crocanta in exterior dar moale la mijloc. Dupa ce e gata, bezeaua se lasa la racit in tava cel putin 2 ore.
4. Se amesteca praful de budinca cu lapte, zahar, galbenusuri si esenta de vanilie intr-o craticioara, si se pune la foc mic pana se ingroasa si da un clocot. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza untul moale si se mixeaza bine pana la omogenizare.
5. Crema astfel preparata se aseaza in mijlocul cosuletului de bezea, iar deasupra se aseaza jumatati de capsuni stropite cu sirop de artar.
Pavlova cu crema de vanilie si capsuni se serveste dupa 2-3 ore de stat la frigider. Va fi un desert foarte apreciat, crocant in exterior dar moale si usor in interior.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post