Pavlova cu afine este o prajitura delicioasa de vara. Bezeaua crocanta in exterior si dulce se potriveste de minune cu afinele acrisoare.
Puneti afinele bine spalate pe un servet ca sa se scurga bine apa de pe ele, apoi puneti-le intr-un castron, presarati-le cu 1 lingura zahar si cu coaja rasa de portocala. Stoarceti peste ele sucul de portocala, amestecati-le si tineti-le la rece.
Bateti albusurile spuma, adaugand sarea. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati treptat zaharul, tot cate o lingura, dupa care bateti spuma energic. Cand spuma devine sticloasa, adaugati amidonul si otetul de mere si mai bateti 5 minute. Turnati compozitia de mereng (bezea) obtinuta pe o bucata rotunda de folie de copt, cu diametrul de 20 cm sau pe forme mai mici daca doriti sa faceti portii individuale. Coaceti blatul in cuptorul incalzit dinainte, la foc foarte mic, eventual cu usa cuptorului intredeschisa. Ca sa nu se ingalbeneasca blatul, acoperiti-l cu o foaie alba de hartie. Lasati blatul la racit, despindeti-l de pe folia de copt si puneti-l pe un platou mai mare.
Turnati peste el un strat gros de frisca si peste aceasta puneti afinele. Puteti de asemenea sa amestecati afinele in frisca si sa pastrati cateva pentru decor.
Serviti pavlova cu afine rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post